HTML

Minden ami tudomány/technika rovat

Minden ami tudomány/technika rovat. Érdekes, néha mérsékelten humoros összefoglalása annak ami érdekel engem, és amivel kapcsolatban azon kényszerképzetem támad, hogy másokat is érdekelhet.

2009.08.01. 11:27 OnSightFree

Microsoft Surface, avagy szép új világ

Mikor először megláttam a videót erről az "új technológiáról", nem is akartam elhinni... Persze még most is vannak kételyeim... :) Nézzük először a videót: (aki nem bírja a sok rizsát, tekergesse, és csak nézze mit tud a kütyü

Hm, most hogy láttuk, el lehet kezdeni azon gondolkozni, mire is jó ez, illetve mire nem, illetve, hogyan működik? Első mondatomban azért tettem idézőjelbe az új technológia kifejezést, mivel semmi új nincs ebben. Sőt, azt hiszem a Microsoft előállhatott volna egy szofisztikáltabb megoldással is, na de ők tudják... Nézzük csak ezt a képet:

Egyszerű, nemde? 4 Infravörös kamera figyeli az asztalt, és érzékeli hol mit böködünk, vagy helyezünk rá. Az asztal legalján egy projektor csücsül, és mindez össze van kötve egy gyaníthatóan bivalyerős számítógéppel, amin mellesleg igen kifinomultnak látszó szoftver fut. Természetesen aki már használt Windowst, abban felmerül a kérdés: Vajon heti hány alkalommal kell újraindítani majd az asztalomat? Hányszor lesz szép hullámzó tavacska helyett nagy kék fatal error screen a reggeliző asztalon? De ne legyünk gonoszak, legalábbis egyelőre ne... Természetesen a cikket nem egészen nekünk szánták, hanem hotelekbe, casinokba meg szupersznob boltokba és éttermekbe, elvégre nehogy avval terheljük már szegény boltost vagy pincérnőt, hogy kérdésekkel traktáljuk, vagy netán felesleges interakcióba bocsájtkozzunk velük. Majd a Touchscreen elküldi nekik, ha kell valami.

Na de már megint rosszmájú voltam... Ettől függetlenül még be kell ismernem, hogy az eredmény amit produkáltak szenzációs, és rejt magában potenciált. Egy leendő esetleges technokrata társadalomban mindenképp helye van, még akkor is ha két ilyen kütyü egy parkolóhelynyi területet foglal el. Koreában már találtak is rá alkalmazást otthonra. (Még akkor is ide kell linkelnem, ha ez nem a Microsoft cucca). Bevallom izgalmas, ahogy 0:55 nél a gépről feldobja a falra a képet. Viszont megjegyzem, sose tennék a lakásomba ilyet...

Videó - (Sajnos nem lehetett beágyazni)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://miaturo.blog.hu/api/trackback/id/tr621281184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annaausmainz 2009.08.12. 19:40:58

Elékpesztő, ez ahogy a fényképeit és a viedóit leszedi a telefonjáról...
Fantasztikus a blogod..
:)

OnSightFree 2009.08.15. 17:41:12

@Annaausmainz: Pezsgőt bontok az első komment tiszteletére :)
süti beállítások módosítása